26 Mart 2015 Perşembe

Organizasyonlar İçin Masa Sandalye Süsleme

incelemek için tıklayınız...




Baharın yaklaşması ile artan organizasyonlar, özel toplantılar ve düğünler için bir organizasyon şirketiyle anlaşmak ya da mekan kiralamak yerine, kendi organizasyonunu kendi hazırlamak, evini, bahçesini düzenleyerek, kendi mekanını dekore etmek isteyenler için masa sandalye süsleme tekniklerinden bahsedeceğimiz bu yazıyı hazırladık. 








İyi Bir Organizasyon İçin 

incelemek için tıklayınız...
Organizasyonlarda atlanmaması gereken unsur, göze hitap eden şık bir ortam yaratmanın yanı sıra, konukların gereksinimlerini karşılayacak fonksiyonel düzenlemelerle, onları rahat hissettirecek, konforlu bir ortam yaratabilmektir. 

Bunun için öncelikle zamanın doğru kullanılması, programlamanın iyi yapılması, uygulamanın mekanın özelliklerine ve organizasyonun amaç ve konseptine uyum sağlamasıdır. Çünkü organizasyon, geri dönüşün olmadığı, tek atışta vurulması gereken bir hedeftir. 

İktisadi koşulların en iyi sağlandığı bir organizasyon için, öncelikle yapılması gereken, eldeki malzemelerin envanterinin çıkarılması ve hem ucuz, hem de pratik şekilde bunların nasıl değerlendirilebileceği ile ilgili bir ön çalışmanın yapılmasıdır. 


incelemek için tıklayınız...

Elinizdeki masa ve sandalyeler, basit görünümlü plastik malzemeden yapılmış da olsa, şık ve gösterişli mobilyalara da sahip olsanız, bunları giydirip süslemeniz, mekanın bütünlüğünü sağlamak için önemli bir detaydır. 
Hemen her tür ve çeşitteki masa sandalye dekore edilebilir. 




Ancak iyi bir organizasyon yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli unsur, hayal gücünüzü harekete geçirecek sınırsız sayıdaki ürüne göz atarak, konseptinizi belirlemek ve alışverişe bundan sonra başlamaktır.
Alışverişe başladıktan sonra fikir ve konsept değiştirmek gereksiz masraflara yol açar. 

www.kurdelem.net sitesindeki yüzlerce ürüne göz atarak, ihtiyaçlarınızı belirleyebilir, bir tıkla evinize teslim edilmesini sağlayabilir, beğenmediklerinizi iade edebilirsiniz. 



Masa Dekorasyonu 

incelemek için tıklayınız...


Yemekli organizasyonlarda yuvarlak, uzun ya da oval masalar kullanabilirsiniz. 

Fazla kalabalık olmayan bir organizasyona hazırlanıyorsanız ve mekanınız müsaitse, upuzun bir masa düzenlemesi yapabilirsiniz. Bu özellikle kır düğünleri için ideal bir uygulamadır. Birçok dikdörtgen masayı birleştirerek de uzun bir masa yaratabilir, tüm konukları bir arada ağırlayabilirsiniz. 







Daha kalabalık bir organizasyonda guruplara ayırdığınız misafirleri, herkesin birbirini görebildiği ve sohbetin rahatça aktığı yuvarlak masa düzeninde konuk edebilirsiniz. 


incelemek için tıklayınız...



Yemekli olmayan, kokteyl tarzındaki organizasyonlarda, yuvarlak ya da kare şeklindeki yüksek sehpalar, bistrolar kullanmalısınız. 



Bunların aralıklı olarak, insanların hareketini kısıtlamayacak biçimde yerleştirilmesine özen göstermelisiniz. İlerleyen saatlerde sürekli birbirine çarpan konuklar, organizasyonunuzdan pek memnun kalmayacaktır. 



incelemek için tıklayınız...


Mekanın şekline göre birkaç farklı tipte masa da kullanabilirsiniz. Örneğin uzun bir protokol masası ile kare ve yuvarlak masa formlarını harmanlayabilirsiniz. 


incelemek için tıklayınız...





Nişan, nikah, düğün organizasyonu yapıyorsanız gelin ve damat için, görünümüyle diğerlerinden ayrılan ama mekanın bütününe uygun ve tüm organizasyon alanına hakim olacak şekilde konumlandırılmış özel bir masa ayarlamalısınız. 


Masa Süsleme 

Karmaşık desenli, çok renkli örtü seçimleri genellikle davetler için uygun değildir.  
Örtünün oturan kişileri rahatsız edecek, ayaklarına dolanacak kadar sarkması doğru bir uygulama olmaz. 



incelemek için tıklayınız...



Uygun örtüler seçildikten sonra, kenarları drapelerle süslenebilir, incilerle, çiçeklerle, kordonlarla dekore edilebilir ya da sade bir masa dekorasyonu isteniyorsa, sandalyelerde kullanılan kuşak, masa örtüsünün üzerine serilerek, sade çiçeklerle yapılmış bir aranjman masanın ortasına yerleştirilebilir. 







Masanın üstü gümüş ya da kristal şamdanlarla aydınlatılabilir. 
Masanın üzerine inciler, gül yaprakları, ya da konsepte uygun aksesuarlar dağınık olarak serpiştirilebilir. 
Masa kenarlarını kapatmak ve masa sandalye örtüleriyle bütünlük sağlamak için kullanılan çeşitli ölçülerde, cırt cırtlı, düğmeli masa etekleri (Skört) kullanılabilir. 
Bu konuda yapılabilecek sınırsız çalışma tamamen sizin hayal gücünüze bağlıdır. 



Nikâh masası, arzu edilen renkte dantel ve şifon kumaşlarla hazırlanarak ve güzel çiçeklerle süslenerek, özenli ve sade bir şıklık elde edilebilir.  
Dekoratif ve gösterişli bir masa istenildiğinde ise, beyaz saten kumaş ile kaplanmış bir platform üzerine yerleştirilebilir. 
İsteğe bağlı olarak arka planda çiçeklerle süslenmiş dekoratif kalpler, birkaç adet ferforje şamdan masanın üzerinde, çiçeğin yanında ya da etrafında kullanılabilir.  

incelemek için tıklayınız...
Sandalye Dekorasyonu 

Sandalye dekorasyonu yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur sandalye dekorasyonunda kullanılan malzemelerin renk ve kumaşlarının masa dekorasyonu sırasında kullanılanlarla uyum ve bütünlük içinde olmasıdır. 

Çeşitli kurdeleler, kuşaklar, çiçekler, sandalye dekorasyonunda da sınırsız alternatifler geliştirmenize olanak sağlar.  

Farklı bağlama biçimleri uygulayarak sandalyelerinizi kaplayabilir, drapeler, pililer ile süsleyebilirsiniz. 

Dekoratif Masa ve Sandalye Süsleme Aksesuarları 

incelemek için tıklayınız...




Masa ve sandalyelerinizi giydirdikten sonra, süsleme ve çeşitli aksesuarlar kullanarak detaylandırma işine sıra geldiğinde, ihtiyaçlarınıza göre aksesuarlarınızı belirlemeli ve hangi parçaya kaç adet ihtiyacınız olduğunu not etmelisiniz. 




Peçeteler, masalara yerleştireceğiniz isim kartları, şamdanlar, mumlar, çiçekler, kurdeleler, şeritler, pullar, payetler, tabaklar, kadehler, çatal bıçak takımları...

Bunları hayalinizde canlandırmaya çalışsanız da, sınırsız alternatifi olan malzemeleri görünce mutlaka kafanızda farklı fikirler oluşacaktır. Bu yüzden öncelikle hayal gücünüzü harekete geçirecek bir inceleme yapmanız, sonra planlamaya geçmeniz en doğrusudur.  




 İncelemek için tıklayınız...
incelemek için tıklayınız...


Alışverişe başladıktan sonra fikir ve konsept değiştirmek gereksiz masraflara yol açar. 

www.kurdelem.net sitesindeki yüzlerce ürüne göz atarak, ihtiyaçlarınızı belirleyebilir, bir tıkla evinize teslim edilmesini sağlayabilir, beğenmediklerinizi iade edebilirsiniz. 







  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder