9 Şubat 2015 Pazartesi

Deri Koltuk Bakımı ve Temizliği


           
Ürünü incelemek için tıklayınız...
Deri koltuk takımları, genelde koyu renkleri ile bulundukları mekana ağır ve klas bir hava kazandırır. Ancak deri koltuk temizliği, diğer mobilyalardan farklıdır ve kendine has bir özen ister.
Genellikle ofis ortamlarında kullanıldığından, çay, kahve lekeleri ve tozlara bolca maruz kalan deri koltukların temizliği için evlerimizde kullandığımız sıradan temizlik ürünleri yanlış seçim olur.


Deri koltuk temizleme ürünleri özel olarak üretilmiş, kimyasal yapıları deriye zarar vermeyen formüller içerir.
Temizlik haricinde düzenli bakıma da ihtiyaç duyan Deri koltuk takımları, aynen giydiğimiz deri ayakkabılar gibi günlük olmasa bile haftalık, aylık periyotlarda bakım uygulanmasına ihtiyaç duyar. Ancak koltuklarda kullanılan derinin ayakkabıda kullanılana göre daha yumuşak olduğu unutulmamalıdır.
Deri koltuk bakımı yapılırken, derinin yüzeyine zarar vermeden silinmesi çok önemlidir.
Ürünü incelemek için tıklayınız...

Deri Koltuk takımlarının elektrik süpürgesi ve  sert fırçalar ile temizlik ve bakımının yapılması oldukça yanlış bilinen bir uygulamadır.

Marketlerde deri temizliğine uygun parolası ile satılan cila, sünger ve fırça tarzı ürünler de deri koltuklarınıza zarar verebilir.

Deri koltuk temizliği püf noktaları arasında en masrafsız yöntem mikrofiber bezlerdir.
Derinin nem dengesi bozulursa çatlama yada renk değişimi oluşabileceğinden,
soğuk suyla yıkayıp  beyaz sabun ile köpürttüğünüz mikrofiber bezi iyice sıkmalı ve hafif nemli şekilde, deri koltuk yüzeyine bastırmadan dairesel hareketler ile uygulamalısınız. Başka bir yol ise meyve asitlerinden yararlanmaktır. Portakal ve limon ile deri üzerindeki yağlanmayı kolayca giderebilirsiniz.

Ürünü incelemek için tıklayınız...
Deri koltuk boyama bilinenin aksine ayakkabı boyası ve ayakkabı cilası ile asla yapılmamalıdır. Gerçek veya suni deriler için özel olarak üretilmiş kalıcı ve deriyi besleyici boyalar kullanılmalıdır. Aslında uzman birinden yardım almak en iyi tekniktir. Hem uygulamada yardımcı olur hem de bir sonraki bakım için size tecrübe kazandırır. Suni deri koltuk temizliği için en çok dikkat etmemiz gereken şey fazla su ve kimyasal kullanmamaktır. Temizlik işleminden sonra derinin hızlıca kuruması için özen gösterilmelidir. Islak kalması deride çatlamalara yor açar. Suni deri koltuklar da, gerçek deri olanlar kadar dikkat ve bakım ister. Aynı yöntemler her iki malzeme için de kullanılabilir.
Ürünü incelemek için tıklayınız...

En çok kullanılan deri koltuk rengi siyahtır. Siyah deri koltuk temizliği için renkli temizleyicilerin varlığı işimizi kolaylaştırmaktadır. Siyah rengin parlaklığını ve renk dengesini kaybetmemek için eczanelerden elde edebileceğiniz gliserinli su ile aradığınız parlaklığa ulaşabilirsiniz. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder